BAKE WELL

Sunday, June 19, 2011

BAKE WELL INGREDIENTS CENTRE PASIR GUDANG

NO 18 JALAN SERANGKAI 2, TAMAN BUKIT DAHLIA, PASIR GUDANG

Tel/Fax 07-254 3633 Hp: 012-7373633 (eric)

Website: www.bakewell.com.my

Bayaran RM20 sebagai deposit 3 hari sebelum kelas untuk persediaan bahan2.

Sila bawa bekas untuk isi kuih/kek dari chef.

Tarikh : 25 June 2011(SABTU)

Masa : 2:30 PM - 5:00 PM

Yuran : RM 80

Oleh : Chef Mastura

Kek Lapis

1. Kek Lapis Tiramisu

2. Kek Lapis Cheese

3. Kek Lapis Cadburry

Bonus 4 jenis kek lapis

 

Tarikh : 26 Jun 2011(AHAD)

Masa : 10.30 AM - 1:30 PM

Yuran : RM 100.00

Oleh : Chef Mastura

BISKUT RAYA 2011

1. Samprit Crystal

2. Suji Mazola

3. Choc Pinky

4. Peanut Vrunchy

5. Suji Almond

6. Cappucino White Layered

7. Apple Roll Tart

8. Pandan Crystal

9. Cuppucino Hazel

10. Choc Almond Square

Bonus 10 jenis biskut

 

FONDANT ICING EDIBLE ART (BASIC)

Fees: RM250

Time:10am – 4pm Tarikh : 2July 2011(SABTU)

Type of course:Hands on

Total Student:15 Max

 

(** Ingredients to be absorbed by chef)

 

** COMPLIMENTARY FROM CHEF (Free)

 

* Snow ice Fondant Icing - 1kg

* Plain nozzle No: 1 - 1 piece

* Rubber Veinier

* Style Foam = 7" x 3" - 1 piece

 

Equipments to be prepared by students

 

1) 1 piece of 10” cake board

2) 1 piece of 10 ½” cake box

3) Turn table

4) Compass set

5) Frill cutter (Floral round cutter 4 ½” diameter)

6) Round cutter 2 ½” diameter

7) Rolling pin (Big & Small)

8) Blade

9) Brush

10) Food coloring (Small bottle: Blue, yellow & pink)

11) Scalper

12) Wooden chopstick

 

Tarikh : 3 July 2011(AHAD)

Masa : 10.30 AM - 1:30 PM

Yuran : RM 120.00

Oleh : Chef Zubaidah

ANEKA BISKUT RAYA TERBARU CHEF ZUBAIDAH

MEMBUAT BISKUT RAYA YANG RANGGUP DENGAN BARANGAN

YANG JIMAT KOS SESUAI UNTUK JUALAN DAN BISNES RAYA.

1) COCONUT WHITE PRINCESS

2) PREETY LADY

3) GOLDEN NESTUM

4) JEJARI EMAS

5) COFFEE NUT

6) ALMOND STICK

7) TOFFEE ALMOND

8) SNOW CAPUCINO

9) PEANUT NUT CLUSTER

10) CONFLAKE ALMOND